X-Enterprise_encrypted-secure-smartphone-tablet-security


Onderzoek bij de “Europese Unie Agentschap voor Network en Informatie Beveiliging”, ENISA, is er onderzoek gedaan naar informatie beveiliging risico’s voor Telefoon en Smartphone gebruikers top 10
 
Hieronder is een lijst van de top 10 veiligheidsrisico’s. Met behulp van deskundigen konden we bepalen hoe belangrijk elk risico is. Door middel van het risico niveau krijgt u een makkelijk overzicht van alle 10 risico punten.

No. Title Risk Description
1 Lekken van gegevens als gevolg van verlies of diefstal smartphone Hoog De Smartphone is gestolen of verloren en de geheugenkaart en de gegevens zijn niet beschermd, waardoor iedereen toegang tot uw gegevens heeft.
2 Onbedoelde openbaarmaking van gegevens Hoog Smartphone gebruikers laten per ongeluk data zien aan andere.
3 Aanvallen op verkeerd vergrendelde Smartphones Hoog De Smartphone is verkeerd vergrendeld zodat iedereen toegang dat uw gegevens heeft.
4 Phishing aanvallen Gemiddeld Versturen nep berichten via sms of email om achter gegevens te komen, bijvoorbeeld voor wachtwoorden.
5 Spyware aanvallen Gemiddeld De Smartphone heeft spyware geïnstalleerd, waardoor een crimineel toegang kan krijgen tot persoonlijke gegevens.
6 Netwerk spoofing aanvallen Gemiddeld Een crimineel zet een rogue access point netwerk (Wi-Fi of GSM) en de gebruikers maken verbinding met het netwerk. Vervolgens verkrijgt de crimineel de gestolen informatie (Phishing)
7 Surveillance-aanvallen Gemiddeld Een aanvaller houdt een specifieke gebruiker in de gaten door middel van de gerichte gebruikers Smartphone.
8 Diallerware aanvallen Gemiddeld Door middel van Malware, stelen criminelen geld van de gebruiker. Dit doen zij met behulp van premium sms diensten.
9 Financiële malware aanvallen Gemiddeld De Smartphone is geïnfecteerd met Malware, die speciaal gemaakt is voor het achterhalen van credit card gegevens, en diefstal via internet bankieren of e-commerce.
10 Overbelast netwerk Laag Overbelasting van de netwerkbron van de Smartphone-gebruiker, leid tot on beschikbaarheid netwerk voor eind gebruiker
X-Enterprise_beveiligde-android-smartphone-telefoon-beveiliging