X-Service Care biedt ondernemers een verzekering die recht geeft op deskundige ondersteuning op telefoons, smartphones en tablets. Tevens zijns ondernememers tot twee jaar lang gedekt tegen hardwarereparaties, inclusief waar nodig software updates met een eigen risico per voorval welke variabel is per X-Systems toestel.

 

X-Systems Protection Plan: X-Service Care:
X-Service Protection Plan voor de X-Tel en X-Tab twee jarig Enterprise-Care abonnement;
X-Service v.a. € 150,- op alle X-Systems produkten
Twee jaar deskundige ondersteuning
Recht op een vervangend toestel
Reparatie ondersteuning binnen 24 uur
7 dagen per week deskundige support

 

Eigen risico op X-Service Care toestellen:
X-Service voor de X-Tel / X-Tab is een verzekering die recht geeft op deskundige ondersteuning per telefoon en waarmee je tot drie jaar lang gedekt bent tegen hardwarereparaties, inclusief maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje, met een eigen risico per voorval van: € 50,- op X-Tel 3000 – X-Tel 3500, € 80,- op X-Tel 7500 – X-Tel 9000 – X-Tel 9500, € 90,- op X-Tab 7500 – X-Tab 9000 en € 90,- op X-Enterprise toestellen.

 

Additionele service op X-Service Care toestellen:
Tijdelijk leentoestel met spoed geleverd. ( binnen 48 uur )
Deze optie is alleen beschikbaar binnen West- Europa.
Zoals vastgelegd in het Nederlands Burgerlijk Wetboek staan de voordelen van een “Extra Garantie” abonnement X-Service los van het recht van de consument op gratis reparatie of vervanging door de verkopende partij van goederen die, gelet op de aard van het product en de informatie die door de verkopende partij is verstrekt, niet de eigenschappen hebben die de koper redelijkerwijs kon verwachten conform de koopovereenkomst.

 

Complete X-Service Care technische ondersteuning:
Omdat X-Systems zelf de X-Tel, de X-Enterprise en een groot aantal apps maakt, is de X-Tel smartphone een volledig geintegreerd systeem. Alleen met X-Service kun je extra service en ondersteuning krijgen van X-Systems deskundigen. Dus de meeste problemen zijn met een simpel telefoontje en/of emailtje al opgelost.

 

Direct contact met X-Service Care deskundigen:
Snelle vervangingsservice
Lokale X-Systems reparatiepunten voor hardware als je binnen West-Europa reist

 

Extra X-Systems hardware repartiemogelijkheden:
Met X-Service ben je gedekt voor de reparatie of vervanging van je X-Tel. De dekking is inclusief maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje (met een eigen risico per voorval).
Eigen bijdrage: € 50,- | X-Tel 3000 – X-Tel 3500
Eigen bijdrage: € 80,- | X-Tel 7500 – X-Tel 9000 – X-Tel 9500
Eigen bijdrage: € 90,- | X-Tab 7500 – X-Tab 9000
Eigen bijdrage: € 90,- | X-Enterprise
Ook de batterij valt onder de dekking, indien je deze tot minder dan 80 procent van de oorspronkelijk opgegeven waarde kunt opladen. De dekking omvat het volgende:
* Je X-Tel toestel
* Batterij
* Meegeleverde USB-kabel en lichtnetadapter

 

Direct, eenvoudige hulp bij software:
In het kader van X-Service voor X-Tel smartphones en tablets kunnen deskundigen van X-Systems je helpen bij problemen met je toestel, iOS, iCloud en X-Tel-apps van X-Systems:
Koop X-Service tegelijk met je nieuwe X-Tel toestel, of doe het binnen 10 dagen na aankoop van je X-Tel of X-Tab alsnog.

Veelgestelde vragen:
Hier vind je eenvoudige antwoorden op veelgestelde vragen. ► Veel gestelde vragen

Registreer je producten.
Onlangs het X-Service Protection Plan aangeschaft? Registreer het meteen.

X-Systems Support.
Antwoord op je vragen, downloads en veel meer voor al je X-Systems producten. ► Support

 

Technische ondersteuning:
Aan telefonische ondersteuning zijn mogelijk telefoonkosten verbonden. Telefoonnummers en openingstijden kunnen varieëren en kunnen worden gewijzigd.
De X-Service -hardwaredekking gaat in op de aankoopdatum van het X-Service Protection Plan . Als je dus ergens binnen de termijn van 10 dagen na de aankoopdatum van je X-Tel het
X-Service Protection Plan aanschaft, gaat je hardwaredekking pas in vanaf die datum. De dekking voor technische ondersteuning gaat in zodra de 30 dagen gratis technische ondersteuning van X-Systems voorbij is (gerekend vanaf de aankoopdatum van je X-Tel). Beide typen dekking worden 24 maanden na de aankoopdatum van je X-Tel beëindigd.

Dekking is alleen beschikbaar voor de X-Tel en de oorspronkelijk meegeleverde accessoires en biedt bescherming tegen (i) batterijen die minder dan 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit hebben en (ii) maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje, met een eigen risico per voorval. De vervangende onderdelen die X-Systems gebruikt voor de reparatie- of vervangingsservice, zijn nieuw of zo goed als nieuw, zowel qua werking als qua betrouwbaarheid. Lees de voorwaarden op https://xmapsystems.com/support/ voor meer informatie.

Met de dekking voor technische ondersteuning kun je technische hulp inroepen waarvoor je als klant anders zou moeten betalen.
De voordelen van X-Service staan los van de rechten die je volgens de consumentenwetgeving hebt. Bij aanschaf van de X-Tel is aanschaf van X-Service niet verplicht. Deze kun je geheel vrijwillig afsluiten.

 

Algemeen:
X-Service wordt aangeboden door X-Systems International, dat is gevestigd te Best aan de Randweg 2.
X-Systems is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel te Eindhoven onder het nummer 65106296 en bij de Belastingdienst te Eindhoven met als VAT nummer: NL855982299B01

De Terms & Conditions alsmede de Warranty Conditions zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven.

Bij geschillen en/of rechtspraak is de Nederlandse Wet van toepassing middels de Rechtbank te ‘s Hertogenbosch.